Pääsisältöön
Pääsisältöön

11.04.2024

Endomi­ne­sin infoti­lai­suus naapu­rus­tol­le 10.4.2024

Tapasimme 10.4. lähialueen naapurustoa Lehtovaaran-Korentovaaran kylätalolla Ilomantsissa. Paikalla oli vajaat 30 osallistujaa, joiden kanssa makkaranpaiston ohessa päivitimme kuulumisiamme ja tiedotimme toimintaamme liittyviä asioita.

Tilaisuuden aluksi esittelimme yhtiön turvallisuuskatsauksen ja kävimme läpi vastuullisuusasioita sekä yhtiön vastuullisuusohjelmaa. Näistä päällimmäisenä, turvallisuuden lisäksi, olivat vesien tarkkailusuunnitelmat ja säännöllisesti tehtävät vesinäytteenotot sekä pohjavesitarkkailu Kuittilan, Korvilansuon ja Muurinsuon alueilla.

Tämän lisäksi kävimme läpi kaavoitusprosessia, sen eri vaiheita ja etenemistä sekä kaavoitus- ja ympäristövaikutusten arvioinnissa tehtäviä selvityksiä, mihin kuuluvat muun muassa asukaskysely, luontoselvitykset, pinta- ja pohjavesiselvitykset, maisemaselvitys, melu-, pöly-, tärinä ja lentokiviselvitys, sekä arkeologinen selvitys ja liikenneselvitys.

Malminetsintäpäivityksessä esittelimme nykyiset malminetsintäalueet ja kävimme läpi malminetsintäsuunnitelmiamme. Samalla kerroimme myös malminetsinnässä käytettävistä eri tutkimusmenetelmistä.

Tilaisuuden lopussa Endominesin turvallisuusasiantuntija kertoi torstaina järjestettävästä pelastusharjoituksesta Pampalossa. Näitä harjoituksia järjestämme säännöllisesti ylläpitääksemme valmiustasoamme ja varmistaaksemme toimijoiden yhteistyön saumattoman sujuvuuden.

Oli mukava tavata naapureitamme ja haluammekin kiittää naapurustoamme hyvästä keskustelusta ja erinomaisesti sujuneesta yhteistyöstä. Kasvatetaan Karjalan kultalinjasta yhdessä yksi maailman merkittävimmistä ja vastuullisimmista kullantuotantoalueista.