Pääsisältöön
Pääsisältöön

Vapaa-ajan toimin­ta


Karja­lais­ta kulttuu­ria, sotiem­me histo­ri­aa ja aktii­vis­ta toimin­taa

Ilomantista löydät monenlaista tekemistä, ravintoloita, piirakkapuoteja, karjalaista kulttuuria ja sotiemme historiaa. Sieltä löytyvät peruskoulut ja lukio, kansalaisopisto, musiikkiopisto. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä järjestää maakunnan alueella toisen asteen ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuisopetusta, sekä Karelia-ammattikorkeakoulun tuottamat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulupalvelut.  

Tutustu Ilomantsin 360 Palvelukarttaan

Vapaa-ajan mahdollisuudet Ilomantsissa 

Vapaa-aikaan Ilomantsi tarjoaa valtavan määrän erilaista tekemistä. Alue on ulkoilijoiden, patikoijien ja hiihtäjien paratiisi, ja täältä löytyykin ohjattua ja opastettua lajitoimintaa sekä upeat mahdollisuudet nauttia luonnosta omaan tahtiin. Ilomantsi tarjoaa retkeilijälle luonnonkauniit vaellusreitit sekä päiväretkeilyyn että pitempiin vaelluksiin.  

Ilomantsissa voit harrastaa vaikkapa suunnistusta ja koirahiihtoa. Lapsille löytyy talvella pulkkamäki sekä luistelukentät ja Ilomantsista löytyy erinomainen liikuntahalli sekä uimahalli. Alueella toimiikin useita urheiluseuroja, missä voi harrastaa pesäpalloa, hiihtoa, yleisurheilua, uintia, salibandyä ja paljon muuta. Lähin laskettelukeskus löytyy Kolilta, mihin on matkaa alle sata kilometriä. 

Täällä voit käydä myös elokuvissa, ja Ilomantsista löytyy erinomainen kirjasto. Nuorisolle on tarjolla toimintaa nuorisotila Nuokkarissa, ja täällä perheen pienemmät voivat osallistua erilaisiin kerho- ja harrastetoimintaan esimerkiksi MLL:n kautta. 

Ilomantsin torilla kannattaa käydä juomassa kupponen kahvia ja nauttia perinteisestä torielämästä. Kulinaristille alueelta löytyy useita erityyppisiä ravintoloita ja kahviloita. Elämyksiä alueella tarjoavat erilaiset konsertit, näyttelyt ja ennen kaikkea alueen merkittävä sotahistoria, mikä on esillä Taistelijan Talossa, lähellä kaivosaluettamme.