Uutiset

7.1.2019
Endomines Idaho team

Idahon tiimi vauhdissa

Endominesin tiimi on pitänyt yllä kovaa vauhtia kaivoshankkeilla Idahossa Elk Cityssä. Tiimin alkuperäisenä tavoitteena oli käynnistää tuotanto ensimmäisen hankkeen eli Fridayn kaivoksen osalta vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Malmin tuotanto kaivoksesta on kuitenkin alkanut jo joulukuussa 2018 ja kultarikastettakin tuotetaan näillä näkymin jo tammikuussa 2019.

Hienosti edenneen prosessin takana on ammattitaitoinen, dynaaminen ja asialleen omistautunut tiimi, jonka muodostavat Zachary Black, Aaron Tenesch, Bryan Bishop, Erik Hayes ja Seppo Tuovinen. Kaikilla tiimin jäsenillä on pitkäaikaista kokemusta toimialalla, mutta samalla jokainen tuo yhteistyöhön omaa erilaista osaamistaan ja erilaisia vahvuuksiaan.

Tiimiä johtaa Suomesta Pampalon kaivokselta Idahoon muuttanut ja Diplomi-insinöörin koulutuksen hankkinut Seppo, joka on ehtinyt työskennellä ennen Endominesia jo monessa eri kansainvälisessä kaivoshankkeessa. Geologin tutkinnon suorittaneen Zacharyn erikoisosaaminen on geologia ja modernit mineraalivarantojen etsintä- ja arviointitavat. Aaron taas on koulutukseltaan geokemian maisteri, jolla on työkokemusta niin tuotantoprosessista kuin laboratoriostakin ja vahva ote projektinhallintaan ja työturvallisuuteen. Bryan on kaivosinsinööri, jolla on vuosien kokemus maanalaisista kultakaivoksista USA:n eri osavaltioista ja osaamista erityisesti kaivoksista, joissa mineraalit esiintyvät korkeina pitoisuuksina kapeissa suonissa. Tiimin viides jäsen Erik on ympäristöasioiden ja -lainsäädännön ekspertti ja koulutukseltaan biologi. Tämän ydintiimin lisäksi Idahoon on rekrytoitu jo muutakin väkeä tuotannon aloitusta ennakoiden ja rekrytoinnit jatkuvat lähikuukausina täyden tuotantovalmiuden saavuttamiseksi.

Mikä sai nämä ammattilaiset kiinnostumaan juuri Endominesin kaivoshankkeesta? Tiimiläisten vastaukset voisi kiteyttää seuraavasti: Ainutlaatuinen ammattilaisten joukko, jolla on kykyä rakentaa nopeasti ja luottamusta herättävällä tavalla hanke alkuvaiheesta tuotantoon sekä alueen korkealuokkaiset esiintymät ja kaivosteollisuudelle suotuisa poliittinen ja sääntelyilmapiiri. Idahossa on siis kaikki kohdallaan ja työt etenevät vauhdilla. Tältä ammattilaisten kokoonpanolta voimmekin odottaa jatkossa lisää hyviä uutisia.