Uutiset

8.6.2018
Endominesin Kultakisa

Endomines järjestää kaikille avoimen kullanetsintäkilpailun osana malminetsintähankettaan. Kultakisa Kakkonen käynnistyy 6. kesäkuuta ja kilpailuaikaa on lokakuun 2018 loppuun asti.

Kilpailun nimessä on kaksoismerkitys: Pampalon kaivoksen omistava Endomines järjestää vastaavan kilpailun nyt toista kerran ja sen suojelija on yrityksen merkittävä omistaja Kyösti Kakkonen. Edellisen kerran kisaa käytiin vuonna 2015, jolloin Endominesille toimitettiin peräti 70 näytettä.

Kilpailuun voi osallistua toimittamalla Ilomantsin kunnan alueelta löytämänsä kallioperä- tai irtokivinäytteen Endominesille. Kaikki näytteet tutkitaan, ja niistä mielenkiintoisimmat lähetetään geokemialliseen analyysiin. Parhaan näytteen toimittanut osallistuja palkitaan 2 000 eurolla, minkä lisäksi mitalisijoista on luvassa rahapalkintoja. Lisäksi kilpailussa jaetaan sadan euron kannustuspalkintoja. Kilpailun yhteistyökumppanina on Geologian tutkimuskeskus (GTK).

Kilpailusta järjestetään tiedotustilaisuus 18.6. alkaen kello 17 Ilomantsissa kunnantalon Kalevalasalissa.Tilaisuudessa kerrotaan myös Endominesin meneillään olevasta mittavasta malminetsintäprojektista Karjalan kultalinjalla: Endominesin yhteistyökumppaneina työskentelevät australialaiset malminetsinnän konsultit kertovat alueen kultapotentiaalista yleisemmin. Kilpailun säännöt löytyvät Endominesin verkkosivuilta.

Lähettäjän on merkittävä lähetykseen:

Endomines Oy
Info: ENDO Pampalontie 11, 82967 HATTU
Tunnus: 5021857
00003 VASTAUSLÄHETYS


Mittavaa potentiaalia

Ilomantsissa oleva ja Karjalan kultalinjaksi nimetty noin 40 kilometriä pitkä ja muutaman kilometrin levyinen vihreäkivivyöhyke on potentiaalista aluetta kultaesiintymille.

”Karjalan kultalinja on iso alue tutkittavaksi ja alueen kullasta on mahdollisesti löydetty vasta pieni osa. Geologian tutkimuskeskuksen arvioiden mukaan Karjalasta voi vielä hyvin löytyä merkittäviä määriä kultaa. Kilpailun avulla voimme tarkentaa omaa malminetsintäämme ja tilanteen tullen löytää myös aivan uusia malminetsintäkohteita”, Endominesin toimitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde kertoo.

Endomines Oy
Jani Rautio
jani.rautio@endomines.com
puh. 050-593 0812

Lataa Kultakisan esite